Terug

Waarom moet ik zijden bloemen kopen?

Waarom moet ik zijden bloemen kopen?

We weten dat momenteel de bloemen branche enorm divers is, van verse bloemen tot droogbloemen tot zijden bloemen. Er is steeds weer wat nieuws wat mensen echt mooi vinden en momenteel zijn de zijden bloemen zwaar in optocht. Hoe kan dit? Hier is in principe een hele simpele verklaring voor.

Zijden bloemen bieden in vergelijking met de levende bloemen die natuurlijk hun eigen charme hebben, een heel scala aan voordelen die ze tot een ontzettend aantrekkelijk alternatief maken. Denk maar eens aan het volgende: ben je op zoek naar een duurzame oplossing? Wil je graag een allergie vriendelijk cadeau geven? Of wil je zelfs zijden bloemen hebben om jouw eigen interieur een boost te geven? Het voordeel van dit laatste is dat je absoluut geen rekening meer hoeft te houden met het water geven of andere vormen van verzorging anders dan afstoffen. Hoe je ook naar zijden bloemen kijkt het is in de regel de juiste keuze. In deze blog gaan we eens dieper in op de wereld van de zijden bloem en leggen we je dolgraag uit wat men eigenlijk drijft om deze bloemen te kopen. Laten we hier nu eens samen naar gaan kijken.

Wat zijn zijden bloemen?

Laten we eerst maar eens gaan kijken en het er over hebben wat we nou eigenlijk bedoelen met de “zijden bloem”. Wanneer we kijken naar het verleden en dan ook echt naar de geschiedenis van de zijden bloem, zien we dat de zijden bloem, zoals het woord al zegt, echt gemaakt werd van zijde, dit gaf de zijden bloem uiteindelijk die luxe uitstraling die het ook verdiende. Tegenwoordig maken we alles omtrent de zijden bloem  van synthetisch materiaal, denk maar eens aan polyester, dit materiaal is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook nog eens voor een natuurlijke en vooral ook levensechte uitstraling. Wat we ook zien is dat de naam van de zijden bloem toch is blijven hangen, het verwijst hier in principe naar een tijd waarin de zijden bloem ook nog echt van zijde gemaakt werd en ook de fijne afwerking die hier bij kwam en nu nog steeds komt kijken.

Welke voordelen hebben zijden bloemen?

Zijden bloemen boeketten staan onder andere bekend om hun duurzaamheid, dit is tevens ook één van de grootste al dan niet het grootste voordeel van zijden bloemen. We weten bijvoorbeeld als geen ander hoe de verse bloem normaliter na enkele dagen al of misschien max twee weken beginnen te verwelken en daarbij natuurlijk ook hun schoonheid verliezen. Dit geldt weer volledig anders voor de zijden bloemen Deze kunnen namelijk gemakkelijk een jaar tot jaren meegaan. Deze bloemen behouden gedurende deze tijd hun frisse en vooral ook kleurrijk uiterlijk. Dit betekent in het geval van de zijden bloem dat je jaren lang kunt blijven genieten van een prachtig boeket zonder dat je je ook maar een beetje zorgen hoeft te maken over de verwelking, bruine blaadjes, vervanging van jouw bloemen of zelfs ook maar enige vorm van verzorging dat niet onder afstoffen valt.

Daarnaast zijn zijden bloemen ook nog eens seizoensloos, het maakt hierbij niet uit of je dolgraag een zomers boeket in de winter op jouw tafel wilt of dat je gewoon gedurende het hele jaar dezelfde type bloemen in huis wilt hebben. Dankzij deze zijden bloemen kun je altijd genieten van jouw favoriete bloemen, ongeacht het seizoen.

Weinig onderhoud

Wat weten we bijvoorbeeld van de verse bloem, kijkend naar dit onderwerp? De verse bloem behoeft ongelofelijk veel verzorging om hun levensduur te kunnen verlengen. Deze bloemen hebben met enige regelmaat ontzettend veel water nodig, daarnaast moeten er ook vaker dode bloemen verwijderd worden, de vaas verschoont worden en ook het water ververst worden. Kijken we dan weer naar de zijden bloemen dan hoeven we niets te doen met water of licht, we hoeven ze enkel alleen maar af en toe af te stoffen om ze er stralend te laten uitzien. Dit maakt deze bloemen zo geweldig voor eenieder die een druk schema heeft of niet gezegend is met de welbekende groene vingers.

Allergie vriendelijk

We hadden al vermeld dat zijden bloemen eigenlijk ontzettend ideaal zijn voor degene die een allergie zoals hooikoorts hebben. Dit is zelfs niet alleen een perfecte oplossing voor thuis, dit is ook nog eens dé oplossing voor jouw werknemers op kantoor. Heb je iemand in dienst die hooikoorts heeft. Geef die persoon dan een goed gevoel en schaf in plaats van verse bloemen zijden bloemen aan. Deze bloemen zijn vaak iets duurder in de aanschaf maar hoef je weer op de lange termijn niet te vervangen. Zo kun je jouw collega’s optimaal laten genieten van een verse en frisse ruimte zonder al het genies of gesnotter. Het zit namelijk zo, mensen die last hebben van hooikoorts krijgen vaak te maken met niezen, tranende ogen of in het ergste geval ademhalingsproblemen. Dit komt omdat de verse bloemen nog altijd pollen bij zich dragen. Dit hebben zijden bloemen dus niet. Het maakt kunstbloemen tot de meest geschikte keuze voor elke ruimte.

Kostenbesparend op de lange termijn

We weten dat zijden bloemen in de basis principe een ongelofelijk grote investering kunnen lijken, dit komt omdat je nou eenmaal meer betaald voor zijden bloemen als voor verse bloemen bij de aanschaf. Maar hier stopt het nadeel ook meteen. Wanneer je namelijk jouw eerste zijden boeket aangeschaft hebt kom je er al snel genoeg achter, dat mits je er voorzichtig mee bent je dit boeket niet hoeft te vervangen. Sterker nog, het kan zelfs wel jaren meegaan. Kijken we dan naar de verse bloem kan de constante aanschaf, vooral als je altijd verse bloemen in huis hebt je snel in de kosten lopen. Hier verschillen ze gewoon echt enorm met de zijden bloemen.

Kies je voor zijden bloemen, dan maak je ook nog eens een veel betere keuze met jouw geld. Wanneer we kijken naar de verse bloemen zien we dat er vaak gekozen moet worden voor de seizoensbloemen. Dit is logisch gezien je normaal niet zomaar gedurende het hele jaar bijvoorbeeld tulpen kan krijgen. Dit is weer geen probleem als het om kunstbloemen gaat. Daarnaast betaal je bijvoorbeeld ook veel verse en zeldzamere bloemen veel meer wanneer je ze om de twee weken moet vervangen. Bij zijden bloemen is het hier in de regel ook maar een eenmalige aanschaf.

Makkelijk te personaliseren

Kijken we naar verse bloemen en ook naar kunstbloemen, dan zien we dat het in de regel veel makkelijker is om zijden bloemen aan jouw persoonlijke smaak en ook wensen aan te passen zijn. Ben je op zoek naar bloemen die bijvoorbeeld passen bij jouw gordijnen? Dan kun je vaak alleen al zijden bloemen op kleur kopen die perfect bij jouw gordijnen passen. Daarnaast zou je in het ergste geval er nog voor kunnen kiezen om jouw zijden bloemen in de juiste kleuren te verven of spuiten. Je kunt ze daarnaast zelfs nog op maat knippen en dit alles zonder dat je bang hoeft te zijn dat er ook maar iets dood kan gaan. Deze mate van aanpasbaarheid maakt zijden bloemen perfect voor specialere projecten zoals bijvoorbeeld een thema decoratie, een bruiloft en zelfs evenementen waar precisie echt geboden is.

Geschikt voor mensen met huisdieren

Heb je huisdieren? Dan kunnen verse bloemen soms nogal een enorme last zijn. Het zit namelijk zo, veel verse bloemen en ook planten zijn ontzettend giftig voor huisdieren en dan voornamelijk honden en katten. Deze dieren kunnen ontzettend nieuwsgierig zijn en gaan knabbelen aan de bladeren of bloemblaadjes. Kijk maar eens naar de lelie, een prachtige bloem maar ontzettend giftig voor een kat.

Wanneer je eenmaal zijden bloemen hebt hoef je je hier absoluut geen zorgen over te maken, zijden bloemen zijn namelijk ontzettend veilig voor huisdieren gezien ze geen smaak of geur afgeven. Dit maakt ze niet alleen minder aantrekkelijk voor huisdieren om er aan te zitten en ze proberen op te eten, ze zijn daarnaast ook niet giftig. Je kunt daarom dus jouw huis met gemak verfraaien met bloemen zonder dat je bang hoeft te zijn dat jouw huisdier ziek wordt.

Geen seizoensgebonden beperkingen

Zoals we al eerder aangaven hebben zijden bloemen veel meer praktische voordelen in vergelijking met de verse bloemen. We hebben het hierboven al kort benoemd, maar zijden bloemen zijn absoluut niet seizoensgebonden. Je kunt jouw favoriete bloemen dus op ieder gewenst moment krijgen. Voor verse bloemen geldt dit dus weer absoluut niet gezien je hier een heel stuk afhankelijker mee bent voor wat betreft het seizoen. Denk maar eens aan bijvoorbeeld: tulpen of pioenen. Deze zijn vaak alleen maar in het voorjaar of in de zomer te verkrijgen. Koop je ze in de verse variant dan kun je er ongestoord het hele jaar door van genieten. Je hoeft je hierbij dus geen zorgen te maken over ook maar enige vorm van beschikbaarheid.

Veelzijdigheid

Zo zijn kunstbloemen bijvoorbeeld te verkrijgen in ontzettend veel verschillende stijlen, kleuren en ook soorten. Het maakt hierbij absoluut niet uit of je dolgraag wilt gaan voor klassieke rozen, exotische orchideeën, of zelfs een ontzettend prachtig lavendelarrangement. De mogelijkheden zijn in de wereld van de zijden bloemen echt eindeloos. Dit is een veelzijdigheid die zijden bloemen uitermate geschikt maken voor elke ruimte en ook gelegenheid. We weten overigens dat kunstbloemen verkrijgbaar zijn in enorm veel stijlen, kleuren en ook soorten. Of je nu op zoek bent naar een boeket dat lijkt op klassieke rozen, exotische orchideeën, of een delicate lavendelarrangement, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze veelzijdigheid maakt zijden bloemen uitermate geschikt voor elke ruimte en gelegenheid. Of je nu je huiskamer wilt opfleuren, een romantisch diner wilt aankleden, of een bruiloft wilt decoreren, zijden bloemen kunnen eenvoudig worden aangepast aan de gewenste sfeer en stijl.

Ook kun je met zijden bloemen ontzettend creatief zijn. Dit hebben ze volledig te danken aan de stevigheid en het feit dat ze absoluut niet verwelken. Daarnaast kun je van deze bloemen ook de meest prachtige creaties maken die normaliter voor de verse bloem niet te doen zouden zijn. Denk maar eens aan: bloemenkransen, tafeldecoraties, of muurversieringen die het hele jaar door mooi blijven.

Sferen creëren met zijden bloemen

Een van de allergrootste krachten van de zijden bloem is dat ze het vermogen hebben om voor iedere aparte ruimte een eigen specifieke sfeer te creëren. Het maakt dus niet uit of je een ontspannen, rustgevende of zelfs levendige omgeving wilt hebben, de zijden bloemen kunnen je hiermee perfect helpen.

Rustgevende sfeer

Wil je het liefst gaan voor een kalme en ook serene sfeer in jouw huis, ga in dat geval eens voor wat zijden bloemen met een ook zachtere tinten zoals wit, pastelkleuren of zelfs lichtroze. Dit zijn kleuren die in de regel altijd wel een rustige en ook ontspannende uitstraling geven. Dit zijn kleuren doe ook perfect passen in een minimalistisch of zelfs Scandinavisch interieur. Denk maar eens aan witte rozen, zachte anjers of zelfs romantische pioenrozen.

Levendigheid en energie

Wil je een veel levendigere en ook energiekere ruimte? Dan zijn er ongelofelijk veel opties die een ruimte levendig en ook energiek zouden moeten aanvoelen. Er zijn hiervoor tal van velgekleurde opties voor beschikbaar. Kies daarom eens voor bloemen in vooral levendige kleuren zoals bijvoorbeeld felrood, diepblauw of zelfs zonnig geel om een vrolijke sfeer te creëren. Denk maar eens aan een felgekleurde zonnebloem, tulp of zelfs dahlia. Deze bloemen brengen direct warmte en energie in jouw huis. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen meer te maken over het wisselen van jouw boeketten.

Romantiek en elegant

Wil je liever een romantische en ook elegante sfeer neerzetten? Kijk dan eens voor bloemen die luxe en ook romantiek uitstralen. Denk maar eens aan prachtige rozen in perfecte kleuren zoals bijvoorbeeld donkerrood of crème. Voor een snelle verandering zet maar eens een mooi boeket op de eettafel of zelfs op het nachtkastje en geniet ook van de tijdloze elegantie van rozen.

Zijn zijden bloemen duurzaam?

We horen ontzettend vaak de vraag of zijden bloemen wel duurzaam kunnen zijn. Het antwoord hiervan is volledig afhankelijk en gericht op hoe je de zijden bloemen gebruikt en ook waar je ze koopt. Zijden bloemen worden namelijk tegenwoordig ontzettend vaak gemaakt van polyester, dit is logischerwijs een synthetisch materiaal en is ook niet biologisch afbreekbaar. Dit klinkt in geen enkele optie als een duurzame oplossing en ook zeker niet duurzamer dan verse bloemen. Toch zit er een zware nuance in dit verhaal.

We weten bijvoorbeeld dat de verse bloemen in de meeste gevallen moeten worden geïmporteerd, dit leidt wanneer je er over nadenkt tot een grote CO2-uitstoot door bijvoorbeeld de transport. Ook vereist de kweek van de bloemen, het gebruik van water, pesticiden en ook energie dit draagt allemaal bij aan de CO2 uitstoot en al helemaal wanneer ze buiten het natuurlijke seizoen gekweekt moeten worden in kassen. Dit is dan ook de reden dat verse bloemen en dit is volledig afhankelijk van de productieomstandigheden ook nog eens een aanzienlijk milieu impact hebben.

Kunst bloemen gaan daarentegen weer eens jaren langer mee. Wanneer je dus een keuze maakt voor zijden bloemen van een ontzettend hoge kwaliteit, vermijd je dan ook de noodzaak om regelmatig nieuwe bloemen te moeten kopen. Dit kan op de lange termijn een stuk duurzamer zijn. Daarnaast kun je ook voor de duurzame kunstbloemen kiezen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of materialen die in de regel minder milieubelastend zijn.

Zijden bloemen bij bruiloften en evenementen

Zijden bloemen worden in de regel steeds populairder bij bruiloften en ook verschillende andere evenementen. Dit is natuurlijk niet zonder reden, de bloemen bieden vele voordelen ten opzichte van verse bloemen. Denk in dit geval maar eens in termen van kosten, duurzaamheid en ook veelzijdigheid. Je kunt zo ruim van tevoren beginnen met het plannen en ook samenstellen van bloemstukken en boeketten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het bewaren hiervan.

Daarnaast zijn zijden bloemen ook de perfecte keuze voor eenieder die zijn bruiloft of evenement in het buitenland wil houden, het kan namelijk moeilijk zijn om hier verse bloemen van goede kwaliteit te verkrijgen. Maak je gebruik van kunstbloemen dan kun je de bloemstukken vast voorbereiden en ook zonder zorgen meenemen naar jouw locatie.

Waar let je op bij het kopen van zijden bloemen?

Wanneer je eenmaal besloten hebt om zijden bloemen aan te schaffen zijn er ook enkele zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de allerbeste kwaliteit hebt.

  • Realistische uiterlijk: Je wilt ervoor zorgen dat jouw bloemen er ontzettend natuurlijk en ook realistisch uitzien. De hoogwaardige zijden bloemen hebben namelijk ontzettend gedetailleerde bloemblaadjes, natuurlijke kleuren en soms zelfs de subtiele imperfecties die je anderzijds ook zou zien bij de echte bloemen.
  • Stevige constructie: Controleer of jouw bloemen stevig zijn en ook goed in eklaar zitten. Als de bloemblaadjes gemakkelijk loslaten of stelen die snel breken zijn er zeker tekeken van mindere kwaliteit.
  • Goede kleurenkeuze: Kies bloemen met kleuren die bij je interieur of evenement passen. Vermijd te felle en vooral ook kunstmatige kleuren, tenzij je juist een artistiek effect wilt bereiken.
  • Duurzaamheid: Overweeg kunstbloemen die zijn gemaakt van milieuvriendelijke of gerecyclede materialen als je waarde hecht aan duurzaamheid.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl weten als geen ander hoe zijden bloemen ons voorzien van een prachtig, onderhoudsvrij en ook uniek alternatief voor de levende bloem. Deze bloemen zijn duurzaam, veelzijdig en vooral ook geschikt voor elke gelegenheid of interieurstijl.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »