Terug

Eigen oogst

  • Door Jade
  • 11 / 09 / 2024 0
Eigen oogst

Wist jij dat wij bij Droogbloemetjes.nl onze eigen bloemsoorten telen, oogsten en drogen? Zo kunnen we de hoogste kwaliteit bloemen leveren en de handelingen van kosten en transport verminderen. Zo dragen wij bij aan een duurzamere wereld.

Onze producten worden met liefde en zorg gemaakt, hierdoor bieden wij een uniek product aan de klant.

Waarom zelf oogsten en drogen?

Onze wens om de allerbeste kwaliteit te bieden was zo groot dat we besloten onze eigen bloemen te gaan telen. Oorspronkelijk worden droogbloemen ingekocht bij verschillende leveranciers wereldwijd. Dit geeft ons een breed assortiment aan bloemen in alle kleuren en vormen. Toch zitten hier een aantal nadelen aan. Droogbloemen kunnen tijdens transport beschadigen of hun frisheid verliezen. Dit komt door lange afstanden en wisselende temperaturen. Ook worden sommige droogbloemen verpakt in plastic of andere niet-duurzame materialen, dit is tegen onze visie van duurzaamheid.

Met een heel team plukken we onze bloemen rechtstreeks op het veld en worden de bloemen direct gedroogd. Hierdoor krijg je de beste kleur, vorm en structuur van de droogbloem. Bij transport van leveranciers kunnen deze eigenschappen verslechteren. Door de droogbloemen van Droogbloemetjes blijft jouw droogboeket veel langer mooi en levendig!

Het telen

Als eerste hebben we een zorgvuldige selectie van de beste bloemsoorten. Hierbij kijken we naar hun droogkwaliteiten. Bloemen als: Acroclinium, Helichrysum, Statice en Limonium, zijn niet alleen prachtig om te zien, maar deze bloemen behouden het beste hun kleur en vorm tijdens ons droogproces.

Acroclinium is op dit moment het hardst aan het groeien op onze velden. Deze prachtige roze, gele en witte bloemen maken je droogboeket helemaal af. De bloemen die we verder zelf telen zijn: Helichrysum, Delphinium, Statice, Lagurus, Amaranthus en Limonium. Deze bloemen telen we in verschillende kleuren en zullen zeker stralen in jouw boeket!

Ook zijn deze bloemen erg fragiel. Doordat we ze zelf telen, kunnen we hier erg voorzichtig mee omgaan en inspelen op de specifieke behoeften van deze bloemen. Ook zorgen we dat deze bloemen optimaal groeien op onze velden. Wij garanderen een duurzame productie met als resultaat: prachtige gezonde droogbloemen van de beste kwaliteit.

Biologisch en duurzaam

Een kernwaarde bij Droogbloemetjes is duurzaamheid. We verkleinen onze ecologische voetafdruk aanzienlijk door onze eigen bloemen te telen. Ook beperken we hiermee het transport over lange afstanden en het gebruik van verschillende verpakkingsmaterialen.

We zijn minder afhankelijk van leveranciers, waardoor en minder brandstof wordt verbruikt en er minder CO2 uitstoot wordt gegenereerd. Ook hebben we natuurlijke bestrijding tegen ongedierte en natuurlijke bemesting. Dit maakt onze bloemen 100% biologisch. We gebruiken hiervoor dus geen chemische pesticiden of kunstmest. Dit goed voor de gezondheid van de mensen die werken met onze bloemen en goed voor de bodem en biodiversiteit.

Voordelen voor de klant

Het telen van onze eigen droogbloemen heeft directe voordelen voor jou als klant. Door onze bloemen zelf te oogsten, bieden we bloemen aan die langer meegaan en verser zijn. Ook ons droogproces zorgt ervoor dat onze bloemen hun kleurintensiteit en textuur behouden. Zo blijft jouw droogboeket maandenlang prachtig staan. Ook kunnen we snel inspelen op de wensen van onze klanten en onze productie hierop afstemmen. Zo zul je altijd de eerlijkste, mooiste en meest kleurrijke droogbloemen en droogboeketten ontvangen. 

We hebben momenteel een selectie van een aantal soorten bloemen voor eigen teelt. Daarnaast blijven we nieuwe mogelijkheden onderzoeken, zodat we onze klanten de beste droogbloemen kunnen aanbieden. Ook onze droogtechniek blijven we verbeteren.

Het droogproces

Het drogen van bloemen is een vak op zich. Bij Droogbloemetjes.nl doen we dit met de grootste zorg die wij kunnen bieden. Onze bloemen worden op het juiste moment geoogst en direct hierna gedroogd. Voor de verschillende soorten bloemen hebben we verschillende soorten droogmethoden. De droogmethoden die wij gebruiken zijn: luchtgedroogd, in silica of via een oven.

Ook heeft elke methode zijn eigen voordelen. Bloemen en silica behouden goed hun oorspronkelijke kleuren en delicate details en luchtgedroogde bloemen behouden vaak hun natuurlijke vorm. We zorgen ervoor dat de bloemen hun schoonheid zo goed mogelijk behouden en houden het droogproces nauwlettend in de gaten.

Toekomstvisie

Wij zullen altijd op zoek blijven naar nieuwe manieren en methoden om onze producten te verbeteren en zo ook onze klanten tevreden te stellen. We blijven ons assortiment uitbreiden met meer kleurrijke en unieke bloemsoorten en zullen ook blijven innoveren met duurzaamheid. Dit willen we door bijvoorbeeld het reduceren van verpakkingsmateriaal en het vinden van milieuvriendelijke methoden voor het telen en drogen van onze bloemen.

Conclusie

Om de hoogste kwaliteit te garanderen en duurzaam te werken, kiezen wij er bij Droogbloemetjes.nl voor om onze eigen bloemen te telen, oogsten en drogen. Hierdoor verkleinen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk en zijn we minder afhankelijk van transport en verpakkingen. Onze methoden zijn 100% biologisch, denk aan geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, wat goed is voor mens en milieu. Door onze processen gaan onze droogbloemen langer mee en blijven ze hun kleur en vorm behouden. Hierdoor blijven onze droogboeketten nog langer mooi en kun je hier nog langer van genieten. Ook zijn we continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en duurzame innovaties. We willen onze bloemen blijven verbeteren en onze klanten de eerlijkste producten leveren. Onze droogbloemen zijn niet alleen prachtig, maar ondersteunen ook een groenere toekomst.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »